5 tipů, jak se zbavit nervozity před svatbou

20.12.2017 11:36


5 tipů, jak se zbavit nervozity před svatbou

 

Svatba je důležitým životním krokem a pro mnohé je splněným snem. Tento den by měl být nejen plný lásky, rodinného zázemí a zábavy, ale také něčím výjimečným. Dopřejte si kvalitu a luxus v jednom. Podtrhněte svou krásu nejen svatebními šaty, ale také padnoucím spodním prádlem.

 

1) Mějte plán

Základem úspěšné a pohodové svatby je plán. Ať už plán rozpočtu, hostů nebo třeba zábavy. Pokud budete mít dobrý plán, nemusíte se stresovat, že na něco zapomenete nebo něco nevyřídíte. Je samozřejmé, že všechny věci nemusí vyjít na sto procent, ale uvidíte, že budete opravdu klidnější a svatbu si mnohem více užijete. Plán si udělejte dostatečně dopředu, ať stihněte všechno tak, abyste se zhruba tři až čtyři týdny před svatbou už jen těšili a nic nemuseli řešit a zařizovat.

 

2) Nezapomeňte posnídat

Snídaně by měla být tím nejlepším startem do každého nového dne. O svatbě to platí dvojnásob. Připravte si opravdu královskou snídani, která bude bohatá na protein, obsahovat málo cukru a hlavně, která vás nabije energií. Na celodenní akci, kterou svatba je, ji budete opravdu potřebovat. Nevybírejte si však na snídani něco, na co nejste zvyklí, abyste neměli problém s trávením, popřípadě s nafouklým břichem, které by neskryly ani skvěle padnoucí šaty či stahovací spodní prádlo.

 

3) Zapojte ostatní

Pokud se chcete zbavit nervozity, tak se obklopte lidmi, na které se můžete spolehnout. Vybrat šaty a kvalitní dámské spodní prádlo vám může pomoct kamarádka nebo třeba maminka, popřípadě obě. Rozdělte práci i družičkám a svědkům, nemusíte se tak starat o všechno. Ideální je, pokud do svatebních příprav zapojíte také obě rodiny.

 

4) Nepodceňte zkoušku nanečisto

Velmi důležitá je také zkouška nanečisto. Je třeba zjistit, jestli vám sedí svatební šaty a boty - zda vás netlačí. Vyzkoušejte prstýnky, klidně si je zkuste s partnerem i nasadit. Vyberte si vhodné doplňky a nepodceňte spodní prádlo. Málokdo si uvědomuje, že spodní prádlo je jednou z nejdůležitějších součástí svatebního oděvu. Dámské kalhotky by neměly nikde táhnout ani škrtit, nepodceňte ani přípravu obleku a pánského spodního prádla. Muži ocení, když si i na svatbu mohou vzít bavlněné trenýrky, ve kterých se cítí dobře a jsou pro ně opravdu pohodlné.

 

5) Užijte si to

Hlavním cílem svatby pak je užít si ji, jak nejvíc to jde. V ideálním případě zažijete svatbu jednou za život a měli byste na ni mít jen ty nejlepší vzpomínky. Je to přece jen chvíle, o které spousta sní a tak se v tento den nebojte obklopit krásou, luxusem a užijte si svůj svatební den.